Weer

KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Er zijn brede opklaringen en er trekken enkele buien vanaf zee over het land. Vooral in het noorden is hierbij kans op korrelhagel of natte sneeuw. Zeer lokaal kan er vanochtend een mistbank ontstaan. In de middag wordt het overal droog en zijn er perioden met zon. In de namiddag neemt van het westen uit de bewolking toe en vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. In het noorden en oosten gaat de regen over in natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en is zwak tot matig. Vanmiddag draait de wind overal naar zuidwest tot zuid en wordt dan aan de kust krachtig.

  In de nacht naar woensdag trekt het gebied met regen noordoostwaarts. In het noordoosten valt natte sneeuw. In de loop van de nacht wordt het van het westen uit droog en klaart het op. Langs de westkust is nog wel een enkele bui mogelijk. De minima liggen rond 3°C. De wind is zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

  Woensdag overdag zijn er zonnige perioden. Langs de westkust is er meer bewolking en daar is nog een bui mogelijk. De maxima liggen rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan de kust krachtig en aan de noordwestkust af en toe hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 07/12/2021 05.41 uur LT

     

 2. Wisselvallig weer met grote kans op temperaturen die iets onder het langjarig gemiddelde liggen. Vanaf zondag lopen de maxima op naar waardes boven het langjarig gemiddelde.

  De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.


  Uitgifte: 07/12/2021 03.35 uur LT

 3. Dinsdag 14 december tot en met dinsdag 21 december
  De dagelijkse kans op neerslag neemt af van 60% naar circa 30%. De kans op maxima beneden het langjarig gemiddelde neemt toe van 20% naar 60%.
  Uitgifte: 07/12/2021 03.35 uur LT