Weer

KNMI: Verwachtingen
 1. Verwachting voor vandaag en morgen

  Vannacht komen er van het westen uit geleidelijk meer wolkenvelden, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. In het zuid(oost)en blijven de opklaringen het langst aanwezig en daar komen enkele mistbanken voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C vlak aan zee tot lokaal 2°C in langdurige opklaringen. De wind is zwak tot matig en komt hoofdzakelijk uit richtingen tussen zuid en west.

  Overdag zijn er wolkenvelden maar hier en daar breekt de zon ook door. De kans hierop is het grootst in het zuiden. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

  Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en later kan er, vooral in de noordelijke helft, wat lichte regen of een bui vallen. De minimumtemperatuur varieert van 10°C in het westen tot 4°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied eerst matig tot vrij krachtig.

  Zondag overdag is het aanvankelijk half tot zwaar bewolkt met in het noorden lokaal mogelijk nog lichte regen. In de loop van de dag wordt het droog en met name in het zuiden komt er dan meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 14°C en de zuidelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 16/10/2021 03.30 uur LT

      

 2. De eerste dagen grotendeels droog met af en toe zon. Na maandag wisselvallig, maar wel tijdelijk sterk oplopende temperaturen naar ca. 20°C.

  Vooral op donderdag is er grote kans (> 60%) op zware windstoten aan de kust.
  Uitgifte: 15/10/2021 05.05 uur LT

 3. Vrijdag 22 oktober tot en met vrijdag 29 oktober
  Grote kans (ca. 70%) op wisselvallig herfstweer met aanvankelijk mogelijk ook af en toe veel wind. De temperatuur komt waarschijnlijk rond of iets beneden normaal uit. Er is ca. 30% kans op een droger en zachter weertype.
  Uitgifte: 15/10/2021 05.05 uur LT